Excellent in Conflict Management 

Maak meteen een afspraak! Bel: 085 - 020 10 10
Mr. Marco Swart
Advocaat, ADR-Mediator & ICR-Conflictcoach
"Scherpzinnige analyticus. Is de taal meester. Weet de vinger op de zere plekken te leggen. Oplossingsgericht met oog voor de menselijke maat"
Maak ook kennis met de doordachte aanpak van mr. Marco Swart:
"’Een advocaat leeft van conflicten’, hoor je vaak zeggen. Mijn doel is echter: leven van het beheersen en voorkomen van conflicten. Dat kan niet altijd. Soms kan iemand zijn recht alleen krijgen door het conflict aan te gaan en uit te knokken. Desnoods voor de rechter. Op die momenten ben ik scherp als een mes, durf ik wel te zeggen." Aan het woord is de gedreven Eindhovense Advocaat, Conflictcoach en Mediator mr. Marco Swart.

Swart is expert in het effectief beheersen van conflicten, ondermeer bij alle vormen van samenwerking. Wil je potentiële conflicten in de kiem kunnen smoren? Of dreig je te belanden in een hoogoplopend conflict? Je schakelt Swart in als je een advocaat, conflictcoach of mediator nodig hebt die excelleert in het creatief en doortastend aanpakken van conflicten.

Levensloop

Nadat Swart tijdens zijn rechtenstudie ervaring had opgedaan als vrijwilliger bij een rechtswinkel, is hij in 1996 advocaat geworden. Bij de Grotius Academy voltooide hij in 2006 zijn specialisatie-opleiding Arbeidsrecht. In 2011 volgde Swart bij de Grotius Academy de specialisatie-opleiding Nationaal en internationaal contracteren en in 2017 de leergang Ondernemingsrecht.

Marco Swart is gecertificeerd als NLP-Master Practitioner, ICR-Conflictcoach & ADR-Mediator, waardoor hij voor zijn cliënten in (dreigende) conflictsituaties, naast zijn gespecialiseerde kennis, beproefde coachingstechnieken en conflict management inzet om tot excellente resultaten te komen.

Nadat Marco Swart bij diverse advocatenkantoren verder ervaring had opgedaan, is hij in 2007 onder de naam "Swart Advocaten" zijn eigen advocatenkantoor begonnen, inmiddels ook wel bekend onder de naam "Swart Legal".

Juridische en communicatieve aspecten van samenwerkingsrelaties

Met op dit moment 2 advocaten en 2 ondersteuners houden Marco Swart en zijn team zich  bezig met de juridische en communicatieve aspecten van alle vormen van samenwerkingen, zoals arbeidscontracten, ZZP-verhoudingen, aandeelhoudersrelaties, maatschappen, vennootschappen, payrolling, uitzending, detachering, outsourcing en contracting.

Daarnaast coachen, adviseren en procederen Swart en zijn team zowel voor bedrijven als werknemers over onder meer: loonvorderingen, pensioenkwesties, ziekteverzuim, aansprakelijkheidskwesties, concurrentiebedingen, ontslagtrajecten en gouden handdrukken.

Swart ziet in zijn praktijk goede mogelijkheden om pro-actief te adviseren. "Ik wil niet alleen optreden om een brand te blussen, maar veel belangrijker: helpen de uitbraak van brand te voorkomen. Met relatief eenvoudige middelen kun je al heel veel bereiken. Een onderneming die heldere, goed geformuleerde contracten en voorwaarden jegens klanten, opdrachtnemers en medewerkers hanteert, voorkomt conflicten. Want zodra er een meningsverschil is met bijvoorbeeld een klant, weet je dankzij de Algemene Voorwaarden exact waar je staat en wat je positie is." Ondernemers die het beste uit zichzelf en hun team willen halen, begeleidt Swart als Ondernemerscoach.

Contracten beoordelen en opstellen

Hetzelfde geldt voor arbeidscontracten, stelt Swart. "Een goed contract is volkomen duidelijk richting werknemer én richting werkgever. Het geeft alle partijen rust en richting. Ik word dan ook steeds vaker gevraagd contracten te beoordelen en maak op die manier risico's inzichtelijk en beheersbaar. De kennis die ik heb opgedaan met de specialisatie-opleiding Nationaal en internationaal contracteren, die ik in 2011 bij de Grotius Academy volgde, sluit hierbij zeer goed aan."

Mr. Marco Swart is auteur van het boek "Ik wens u veel personeel, het arbeidsrecht in de praktijk" (ISBN-nummer 978-90-819108-0-4), verkrijgbaar bij de boekhandels en bij Bol.com. Ook geeft hij zeer regelmatig op uitnodiging goedbezochte en hoog gewaardeerde seminars over arbeidsrechtelijke en aanverwante onderwerpen.

Personalia Marco Swart

- geboren in 1971 te 's-Hertogenbosch
- Afgestudeerd Nederlands recht in 1995 aan de Radboud Universiteit Nijmegen
- Tot advocaat en procureur beëdigd in 1996
- Lid van de Nederlandse Orde van Advocaten
- Specialisatie-opleiding Arbeidsrecht voltooid in 2006 bij de Grotius Academy
- Specialisatie-opleiding Nationaal en internationaal contracteren in 2011 gevolgd bij de Grotius Academy
- Leergang Ondernemingsrecht gevolgd in 2017
- Toegelaten lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland
- Heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: Algemene Rechtspraktijk Burgerlijk Recht, Arbeidsrecht en Verbintenissenrecht
- Is opgeleid en heeft ervaring als buurtbemiddelaar (vrijwilliger)
- Gastdocent bij het Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid
- Lid van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO)
- Gecertificeerde coachingsvaardigheden als NLP-Master Practitioner
- Gecertificeerd door het International Coaches Register (ICR) als Conflictcoach
- Gecertificeerd door het Alternative Dispute Register (ADR) als Mediator
- Gecertificeerde gespreksleider intervisie

Kwaliteiten en eigenschappen Marco Swart

- weet mensen op hun gemak te stellen
- kan goed (actief) luisteren
- is de taal meester
- beschikt over scherpzinnige analytische vermogens
- is een onafhankelijke denker
- weet de vinger op zere plekken te leggen
- is geen zachte heelmeester
- is in staat de angel(s) in een conflict te vinden en die eruit te halen
- weet duidelijkheid te verschaffen over de kansen en risico's van een juridische kwestie
- beschikt over gecertificeerde coachingsvaardigheden
- is een kritische sparring partner
- heeft strategisch inzicht
- weet een constructief onderhandelingsklimaat te scheppen
- kent als succesvol serieel ondernemer met bewezen ondernemersvaardigheden de pijnpunten en merites van het ondernemerschap
- is creatief, heeft een praktische instelling en is oplossingsgericht
Swart Legal
Over Swart Legal
Copyright © 2020 - Swart Legal

CUSTOM JAVASCRIPT / HTML