Excellent in Conflict Management!


Maak meteen een afspraak! Bel: 085 - 020 10 10

Over de Missie van Swart Legal

Met de juiste aanpak en gerichte aandacht kunnen ruzies en conflicten leiden tot groei, positieve ontwikkeling en betere samenwerking. Ons doel is om mensen te helpen ontdekken hoe ze ruzies en conflicten op het werk kunnen omzetten in winnende oplossingen.

Ruzies en conflicten op het werk effectief oplossen kun je leren. Download nu gratis dit populaire E-Boek

Over Marco Swart

Mr. Marco Swart is behalve advocaat ook ervaren conflictcoach. Als conflictcoach is hij opgeleid als NLP-Master Practitioner en is hij internationaal gecertificeerd door het Internationaal Coachings Register (ICR). Hij heeft zich gespecialiseerd in arbeidsrecht en ondernemingsrecht. Conflicten in alle vormen van samenwerking fascineren hem in het bijzonder. Hij laat je graag ontdekken hoe je conflicten naar je hand kunt zetten.
Leer succesvol omgaan met ruzies en conflicten met conflictcoaching
Ondervind je problemen bij het omgaan met conflictsituaties? Ontdek hoe je het conflict kunt omzetten naar het door jou verlangde resultaat. Met onze beproefde coachingstechnieken leer je het conflict voortaan naar je hand te zetten.
Wat is conflictcoaching
Iedereen heeft wel eens te maken met een conflict. Conflicten kunnen nogal hoog oplopen en je functioneren of zelfs je gezondheid in de weg gaan staan. Veel mensen weten niet goed hoe ze het beste met een conflictsituatie om moeten gaan. Vaak gaan mensen een conflict onnodig uit de weg, proberen ze de situatie te sussen of zelfs te vermijden. Anderen realiseren zich dat ze ongewenst vaak in conflictsituaties terecht komen waardoor ze minder effectief zijn of relaties zelfs te vaak op de klippen lopen.

Een conflict heeft voor veel mensen een negatieve klank. De reden hiervoor is vaak dat mensen bang zijn voor de gevolgen. Een heftig conflict raakt je, soms tot in het diepste van je ziel. Sommige mensen blijven daar nog jaren lang last van houden. De kunst is hiermee op een goede manier om te gaan, zodat je weer verder kunt met je leven. Zodra een conflict je leven gaat beheersen krijgt je omgeving daar ook last van, bederft dat je levensvreugde en kan het jouw persoonlijke groei belemmeren.

Een conflict hoeft echter niet per definitie slecht voor je te zijn. Een conflict kan ook op een goede manier voor je uitpakken. Allesbepalend voor de uitkomst van een conflict is in de eerste plaats hoe jij hiermee omgaat. Door middel van conflictcoaching leer je op een goede manier met een conflict om te gaan en daar onder alle omstandigheden het beste voor jezelf uit te halen.

Conflictcoaching is een coachingstechniek waarmee je in de eerste plaats bewust wordt van de manieren waarmee jij tot nu toe hebt geleerd met conflictsituaties om te gaan en hoe het komt dat de ene situatie beter voor je uitpakt dan de andere situatie. Je zult ook ontdekken dat je het in je hebt om wel op een goede en succesvolle manier met conflictsituaties om te gaan. Met dit inzicht leer je opnieuw naar jezelf te kijken en leer je nieuwe technieken en vaardigheden waarmee je nieuwe conflicten voortaan probleemloos en succesvol tegemoet treedt en bewust naar je hand zet.

Conflictcoaching is ook ideaal om in te zetten als de gang naar de rechter of de mediator onontkoombaar lijkt. Veel mensen zijn zenuwachtig voor een rechtszaak, een sessie bij de mediator of een onderhandelingssituatie met de wederpartij. Dat is heel begrijpelijk want er staat veel op het spel. De kunst is dan je niet door je zenuwen, angsten en onzekerheden te laten leiden en de gewenste uitkomst voor ogen te houden. Een conflictcoach beschikt over beproefde technieken en vaardigheden waarmee je gesterkt en vol zelfvertrouwen de confrontatie met succes tegemoet treedt.

Voorbeelden van conflictcoaching
Met conflictcoaching zijn in korte tijd ultieme resultaten te behalen in ondermeer de navolgende situaties:

 - Mensen die conflicten uit de weg gaan
 - Mensen die doorlopend van de ene conflictsituatie in de andere belanden
 - Mensen die de samenwerking en hun persoonlijke effectiviteit op de werkvloer willen verbeteren
 - Mensen die op zien tegen een rechtszaak, mediation of onderhandelingsgesprek
 - Mensen die graag deugdelijk voorbereid willen worden op een rechtszitting
 - Mensen die in een conflictsituatie zitten en deze onder begeleiding zelf willen oplossen

Onze aanpak met conflictcoaching
Bij onze aanpak als conflictcoach passen wij beproefde NLP-technieken toe. Mr. Marco Swart is opgeleid en gecertificeerd als NLP-Master Practitioner door The International Society of NLP.

Naast onze lidmaatschap van de Nederlandse Orde van Advocaten zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches en het Internationaal Coachingsregister (ICR). Daardoor zijn niet alleen de gedragsregels van de Nederlandse Orde van Advocaten op onze aanpak van toepassing. Bij conflictcoaching onderschrijven en hanteren onze advocaten daarnaast vrijwillig de Internationale Ethische Code voor Coaches, Mentoren en Supervisoren.

Deze stappen zetten wij bij conflictcoaching
Tijdens het intakegesprek inventariseren met jou welke conflictsituatie zich op dit moment in jouw leven voordoet en welk probleem zich structureel bij jou in conflictsituaties afspeelt. In één of meerdere vervolgsessies achterhalen wij met jou wat de oorzaken zijn van de conflicten waarbij je betrokken bent, krijg je nieuwe inzichten hoe hiermee in jouw voordeel om te gaan en leer je nieuwe technieken en vaardigheden. Je zult ontdekken dat je conflicten daarna niet meer ontloopt of opzoekt, maar dat je voortaan elke conflict zelfbewust en zelfverzekerd tegemoet treedt. Niet in de laatste plaats ben je met deze nieuw verworven inzichten voortaan in staat elk conflict moeiteloos en succesvol naar je hand te zetten.

Onze ervaring leert dat het gewenste en blijvende resultaat meestal binnen maximaal 3 sessies wordt bereikt.

Maak meteen een afspraak voor Gratis Kennismaking
Graag maken wij kennis met je. Vertel ons tijdens ons kennismakingsgesprek wat je wil bereiken. Wij vertellen je dan over onze werkwijze en aanpak. Onze kennismaking is geheel gratis en vrijblijvend. Wil je meer informatie of meteen een afspraak maken? Bel ons op: 085 - 020 10 10 en vraag bijvoorbeeld naar advocaat en ICR-Conflictcoach mr. Marco Swart.
Plan NU vrijblijvend een telefonische Kennismaking:
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
Swart Legal
Over Swart Legal
Copyright © 2020 - Swart Legal

CUSTOM JAVASCRIPT / HTML